Гардът Брандън Хийт продължава кариерата си в Ливан. Най-добрият играч от шампионата на България от миналия сезон ще доиграе сезона в местния тим Саджес, в който доскоро игра друг бивш баскетболист на "сините" Арън Харпър, съобщи superbasket.bg.

Хийт пристигна в България 2010 и игра за Лукойл Академик 3 сезона. След това се завърна у нас, но в Левски и бе в основата на постигането на историческия требъл за Левски със спечелването на Купата на България, Балканската лига и шампионата на страната. Той е роден през 1984 година и е завършил университета на Сан Диего Стейт в американската първа колежанска дивизия. Играл е в няколко държави в Европа, както и в НБА.

Американецът първо облича екипа на Хийт на венецуелския Тротамундос де Карабобос преди да се премести в Европа. Преди да дойде в България играе за кипърския Апоел Никозия, където е избран за най-добър играч на сезона през 2009/10, както и за френския Орлеан.

31-годишният гард претърпя контузия в началото на този сезон и бе опериран. След като се възстанови той наскоро се завърна и изигра през уикенда мач за Левски срещу Берое от редовния сезон. Той ще се окаже и последен за него в "синия" клуб тъй като американецът е сложил подписа си под договор с един от грандовете в първенството на Ливан - Саджес, който е от столицата на страната Бейрут. Новият тим на Хийт е многократен шампион и носител на Купата на страната.