СТАНОВИЩЕ


Относно: Случаят с г-н Илия Иванов Кусев


Във връзка с изнесената публикация, в която гласно се отправят обвинения, към общински съветници от ПП ГЕРБ, че по тяхно искане служители на РУП Етрополе са направили нарочна проверка за лични документи, след което е направен акт, по повод липсата на лични документи, заявяваме:
1. Нито един общински съветник от ПП ГЕРБ не е инициирал проверката от РУП Етрополе
2. Нито един общински съветник от ПП ГЕРБ по никакъв начин не е посочвал причина за закупуване или не на предлаганият продукт
3. Нито един общински съветник от ПП ГЕРБ или която и да е друга политическа партия не е длъжен да се легитимира пред физически лица
4. Нито един общински съветник от ПП ГЕРБ не е отрекъл или класифицирал творчеството на Христо Ясенов, по какъвто и да е начин пред лицето извършвало търговията
5. Нито един общиснки съветник от ПП ГЕРБ не е класифицирал формата на търговия, като незаконна, въпреки очевидното
И не на последно място, нито един от общинските съветници на ПП ГЕРБ, по никакъв начин не смята, че гражданинът Илия Иванов Кусев, с неговото име и обществен престиж, трябва да води активна политическа кампания, в която да си позволява да огласява публично факти, за които няма каквито и да било доказателства.
Общинските съветници от ПП ГЕРБ силно се разграничават от използването на граждани с добро име в града ни, като инструмент за водене на политически борби и благодари на г-н Илия Иванов Кусев за предоставената възможност за закупуване на последното издание на стихосбирката на големият поет Христо Ясенов.
Като общински съветници, присъстващи на всички културни мероприятия в града ни, доста от нас са имали възможност да придобият освен стихосбирки на поетът Ясенов, така и биграфични книги и други, с което смятаме библиотеките си за достатъчно пълни и изчерпателни с творчество и информация за Христо Ясенов.
А що се отнася за величието и почитанието към големият български поет - ПОКЛОН!
Общинските съветници на ПП ГЕРБ отправят поканата си към г-н Илия Иванов Кусев, да присъства на следващото заседание на ОбС, на което да представи възможност за запознаване с книгата!


С уважение,
ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ НА ПП ГЕРБ
ОБЩИНА ЕТРОПОЛЕ


Материала е качен без редакторска намеса.