Писмото е подписано от 32 собственици на имоти в местността „Михов рът” над магистралата в Зелин. Повод за недоволството на хората станаха изкопните работи, които започнаха на 2 май в този район. Те не са били предупредени, което им е причинило редица неудобства. Някои от тях не могат да си влязат в имотите. Изкопните работи са довели и до прекъсване на водопровода. За щастие аварията е била своевременно отстранена.


„Питахме работниците за какво копаят, но те отвърнаха, че не са наясно. Първоначално мислехме, че се копае за нов водопровод или че ще се полагат кабели за интернет, но се оказа, че това не отговаря на истината.  Впоследствие разбрахме, че информацията е конфиденциална, тъй като  става дума за изграждане на военни комуникации. Поради този факт никой от местната управа не е бил уведомен кой и за какво копае, обясни собственичка на имот в района, в който се извършват изкопните работи.  –Ние проявяваме разбиране, но трябваше и към нас да бъде проявено разбиране. Редно беше, онези, които копаят, да намерят начин да ни уведомят”, допълни тя.


В писмото хората се жалват и от други проблеми в този район на Зелин: липса на осветление; лошо състояние на моста над магазина вдясно;  постоянно течаща вода по пътя, която идва от неподдържан резервоар и наводнява няколко парцели, освен това причинява поледица през зимата; паднали дървета в реката; опасност от свлачище.


„В общината имаме внесени от години молби и тъжби с подписи, и искане за ремонт над моста”, пише в писмото.
Хората се надяват, че след това писмо управляващите в Ботевград ще обърнат внимание на проблемите им.