Тежка катастрофа е станала преди около час на международен път Е-79, видя само tribali.info. Жена с „Опел Корса“ се е забила в камион на „Холсим“ и като по чудо се е разминала без наранявания.


Инцидентът е станал между Мездра и Ботевград, на баира преди село Новачене. Там едната лента за движение е отцепена заради свлачище и преминаването е затруднено. Няколко коли били спрели, за да пуснат цистерна на „Холсим“, пътуваща към Бели Извор. Жената с „Опел“-а, която идвала откъм Враца и се спускала по надолнището, карала с висока скорост и не успяла да спре, паникьосала се и се врязала вляво в тежката машина. Колата се завъртяла и се забила в мантинелата край пътя.


Всички еърбеци излезли и жената, заедно с мъжа си, който пътувал с нея, се разминали без наранявания. Колата обаче е буквално смазана. 


В момента движението по натоварения пътен участък е затруднено. Полицията регулира трафика, като пропуска автомобили и в двете посоки. Очаква се екип на „Гражданска защита“, който да изтегли смазаното возило от пътното платно.