Автомобил „Форд” с великотърновска регистрация излетя от АМ „Хемус”, километър след отбивката за Джурово. Колата е летяла над 50 метра и е паднала в дерето. По пътя си тя е съборила 20 метра от предпазната ограда на магистралата. Шофьорът на колата – около 60 годишен мъж, е бил заклещен от смачканите ламарини.


Пожарникари от Ботевград помогнаха пострадалият да бъде освободен от колата и изнесен от дерето. Мъжът е закаран в Спешна помощ и в момента го преглеждат на ехограф. Той няма видими следи от наранявания.


Самият катастрофирал е казал пред пътните полицаи, че няма спомен как е станал инцидентът.


 


Ето и официалната информация от Областна дирекция на МВР - София:


На 7 май около 15.55 часа в ОДМВР - София постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие с пострадал, възникнало на автомагистрала „Хемус“ в района на 69-ти км. посока Варна. При огледа на местопроизшествието е установено, че водачът на лек автомобил „Форд Фиеста“ е загубил контрол над управлението, в резултат на което е самокатастрофирал в крайпътно дере. Пострадал е 84-годишен пътник, настанен за лечение с две счупени ребра. По случая в РУ - Правец е образувано досъдебно производство.