Във връзка с провеждането на Трета глобална седмица за безопасност на движението 04-10.05.2015г.  под официалното лого „Спаси живота на децата“ в ЦДГ „Слънчице“- гр. Етрополе се проведе открита ситуация по безопасност на движението по пътищата в трета група на 05.05.2015 г.


Децата показаха знанията си за безопасно движение под надслов „Ние знаем правилата за пътното движение“ с глобална тема:  Уча се сам да се движа безопасно и подтеми: Внимание! Улица! Какво знае и може малкият пешеходец.
Под умелото ръководство на тяхната учителка Красимира Кънчева чрез активни дейности и интерактивни методи на обучение децата от групата показаха кои герои от картина на движение по пътищата се движат правилно, кои не и защо.
Децата изпълниха две песни- „Тротоар“ и „Цар светофар“  и  две стихотворения- „Пътен знак“ и „Пешеходна пътека“. Последва играта „На улицата“, където децата се разделят на групи- пешеходци, велосипедисти, деца с тротинетки, автомобилисти и  деца, които управляват светофарите и следят за правилното пресичане и движение на участниците в движението.
Успешно се справиха всички с практическите задачи. За награда рисуваха рисунки, тематично свързани с темата за безопасно движение по пътищата.
В края на откритата ситуация Павлина Златарева - директор на детската градина поздрави децата с отличното им представяне и с показаните знания за правилно движение по пътищата.