За последния учебен ден на дванадесотокласниците от СОУ „Христо Ясенов” дойдоха   инж. Богомил Георгиев - кмет на Община Етрополе, Росица Христова - заместник - кмет на Община Етрополе, Росица Иванова - главен инспектор "Просвета, култура и вероизповедания".
Един час след ПГ „Тодор Пеев” и випускниците на СОУ „Христо Ясенов” напуснаха днес завинаги родното си училище.
Колкото и радост да имаше във възгласите им 1.2.3…12, сълзите в очите напираха и в ученици, и в учители. Цветята  и многото подаръци, шеговитите номинации и тортите със снимка на съответния клас върху глазурата, са малкото от нещата, които създаваха празничността на днешния ден. Впечатляващи бяха и изпълненията на Мажоретния състав и ФА „Балканска младост”, ученици от това училище.
Три паралелки с над 60 ученика, днес за последно чуха словото на директорката Светла Вълова, на кмета инж. Богомил Георгиев, на съучениците им от ХІ клас и на техните пожелания към класните ръководители, към ръководството на училището и към оставащите в училището довчерашни съученици.
Снимките ни, които качваме към този материал, са запечатали много незабравими мигове и спомени, които не избледняват за цял живот.
Останалото си беше по сценария, така както става в почти всички училища: посрещане на знамето; поздравите и подаръците; прощаване с класнитее ръководители; снимките за спомен; обещанията да не се забравят никога и накрая смяна на знаменосците и прощаване с училищното знаме.
Под погледите на всички ученици от училището, преподаватели и родители.
На добър час и повече късмет в живота!