Комисар Георги Тотков е назначен за заместник-директор на ОДМВР – София. Главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов представи новия ръководител пред състава на областната дирекция, съобщава пресцентърът на Областната дирекция на МВР.  


Комисар Тотков е компетентен и почтен ръководител с ерудиран управленски подход, с когото, уверен съм, ще работите в синхрон- с тези думи главният секретар на МВР представи новия заместник- директор на ОДМВР- София пред ръководния състав.


От своя страна комисар Тотков благодари за оказаното му доверие и изрази своето уважение към респектиращия темп на растеж, наложен от ръководството на ОДМВР- София, постигнат с усилията на всички служители. Ще впрегна целия си капацитет в тази посока, като усилията ми ще бъдат насочени към повишаване удовлетвореността и самочувствието на всеки един от вас от добре свършената работа, допълни заместник- директорът.


Комисар Георги Тотков е роден на 05.01.1974г. в Плевен. Завършил е АМВР и през 1998г. започва работа в системата на МВР като оперативен работник. От 2003 до 2009г. е заемал длъжността началник група, а от 2009 до 2013г.- началник  сектор „Престъпления против личността“ в СДВР. През 2014г. е назначен за началник сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в 6 РУ- СДВР. Със заповед на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова от  14.05.2015г. комисар Георги Тотков е назначен за ВПД Заместник- директор I степен и началник на отдел „Криминална полиция“ в ОДМВР- София.


На представянето му присъства и директорът на ГДНП главен комисар Христо Терзийски, който наблегна на основните приоритети в дейността на вътрешното ведомство, по които следва да се работи активно за постигането на систематичен и траен напредък: противодействие на нелегалната миграция, противодействие на нелегалната продажба на акцизни стоки - основно цигари и тютюн и противодействие на конвенционалната престъпност.