Български сирена, ядки и суши ще галят небцето на Хулио Иглесиас преди концерта му в „Арена Армеец" на 26 май. По стар обичай латино идолът ще опита и селекция от родни вина, част от които ще повдигат духа му и в остатъка от европейското му турне, пише Монитор.


С други етикети той ще обогати личната си колекция бакхус в дома си в Доминикана. „Обожавам виното, то ми помага да съм хармоничен, да чуя по-добре вътрешния си глас и да медитирам. Но напоследък не мога да си позволя повече от чаша вечер тъй като кръвната ми захар е висока", откровен е певецът.


Той пристига със сина си Хулио-младши ден преди концерта и ще потегли към Лисабон малко след като утихнат аплаузите от последния му бис. Една от песните, които иберийският Ромео ще изпълни с наследника си, е To All the Girls I've Loved Before.


"Ще акцентирам върху най-разпознаваемите песни от 47-годишната ми кариера. Ще чуете парчетата, към които публиката се чувства най-привързана", сподели в интервю Иглесиас. Освен най-големия си син той ще доведе и българския зет в бенда си Майк Скалионе.


Саксофонистът е неизменна част от турнетата му вече две десетилетия и при последния лайв на Хулио у нас през 2012 г. разгледа столицата с помощта на съпругата си Магдалена. Тя е родена в Айтос, а към настоящия момент постоянният адрес на семейството е в Маями. Пре-хвърлил 70-те, с няколко солидни бизнеса зад гърба си, 80 заглавия в дискографията си, 2600 златни и платинени отличия, Иглесиас е далеч от мисълта за пенсиониране.


„Никога няма да се оттегля от сцената. Сега съм в разцвета на силите си, пея по-добре от всякога. Старостта се усеща тогава, когато тялото ти се намира в дисбаланс с душата. Ето защо аз спортувам всеки ден, правя упражнения и плувам", издава любимецът на три поколения българки. Билети за шоуто на цена от 60 до 140 лв. се продават в eventim.bg.