Двама учители от Ботевград са получили покана за традиционния прием на президента на Република България на 24 май – Ден на българската просвета и култура на славянската писменост. Приемът ще се проведе в Националния исторически музей в София. Сред присъстващите изявени дейци в областта на културата и образованието ще бъдат Димитринка Андреева – учител по физическо възпитание и спорт в прогимназиален етап на ОУ „Н. Й. Вапцаров”, и Стефка Граматикова – учител по български език и литература в ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров”.


Както вече сме информирали, Димитринка Андреева е сред тазгодишните носители на приза „Учител на година”. Стефка Граматикова също бе номинирана за отличието, но в категория „хуманитарни науки”, и  стигна до заключителния етап на XVIII Национален конкурс „Учител на годината”, организиран от Синдиката на българските учители. В тази категория бяха номинирани общо 15 учители от страната.


Да припомним, че идеята на конкурса е да се стимулира учителите новатори, да се отдаде почит и уважение, признание на труда на учителите, претворили жаждата на българина за просвета и наука, за народно самоопределение и култура, непреходен символ на националното ни достойнство, традиции, гордост и духовност.