Днес, 26.05.2015 г. за втори пореден месец Общински съвет-Етрополе не прие решение за предоставяне на активите, придобити по проект „Обновяване и оборудване на МБАЛ „Проф. д-р Александър Герчев” ЕООД – гр. Етрополе” на болницата.
Решението за втори път е саботирано от групата общински съветници от БСП, които напълно демонстративно напуснаха заседанието на Общинския съвет.
След успешното изпълнение на проекта, Община Етрополе отчете дейностите с всички необходими доказателствени документи, като последните необходими документи, които се изчакват от МРРБ следва да удостоверят прехвърлянето на всички придобити активи по проекта към “МБАЛ "Проф. д-р Александър Герчев” и е задължително условие съгласно чл.7.1а от Общите условия към договора за безвъзмездна финансова помощ. Тези документи са изискани от МРРБ на 26.03.2015 г. със срок на получаване до 10 работни дни. Срокът вече е просрочен, като от министерството проявяват толерантност, но очакват документите всеки момент.
Ако Община Етрополе не осигури нужните документи, ще изпадне в ситуация да заплати от своя бюджет сумата от 3 954 775 лв., каквато е окончателната стойност на проекта.
 
За пореден път групата на общинските съветници от БСП демонстрира незаинтересованост по отношение на изключително важни точки, заложени в дневния ред на Общинския съвет, което говори за отношението им към развитието на община Етрополе.


Материала получихме по електронната поща и го качваме без редакторска намеса.