Ръководството на ФК "Балкан" не може да осигури необходимите средства, за да може отборът да играе в Западната "Б" група. Това стана ясно във вторник, когато управителният съвет на клуба начело с президента Тхиомир Нинов свика отчетно събрание, на което бе поканил предтавители на местния бизнес с молба да помогнат.

От разпратените покани до 120 местни фирми в малкия салон на читалището бяха дошли само неколцина бизнесмени, а общото количество присъстващи се състоеше от дваейсетина човека.

Не дойде и кметът Георгиев, който бе поканен лично от Тихомир Нинов. Събранието дори го изчака повече от 15 минути, но той така и не се яви.

За да може да издържи в "Б" група, ще трябват около 508 хиляди лева, каза от трибуната на събранието Тиховир Нинов. И това е минимумът. Около 120 хиляди ще отидат още в първия месец - за селекция, договори, работи по лицензирането на клуба и спортните съоръжения. Без странична помощ ръководството само не може да ги осигури, подчерта той.

Представителят на общинската адмиистрация Петко Колев, отговарящ за спорта в общината, не обели нито дума за това какви са намеренията на общината в това отношение.

За изминалия сезон, когато "Балкан" се бореше да се завърне в "Б" група, са изразходвани около 320 хиляди лева. Общинските средства са 137 хиляди лева. Само 9 хиляди са от спорнорство, включващо еклами. Приходите от ДЮШ са малко над 5 бона, каза в отчета членът на УС Маргарит Иванов. Останалите средства до изразходваните 320 хиляди са осигурени от членовете на ръководството на клуба.

За четвъртък УС на ФК "Балкан" свиква повторно събрание с още по-настойчиви молби и покани към бизнеса и кмета. То ще бъде отново в малкия салон на читалшището с начален час 17.00.