Акцизните стоки са установени в хода на проведени вчера полицейски операции за територията на общините Своге, Елин Пелин, Самоков и Ботевград


Около 14 часа служители на икономическа полиция в ОДМВР - София и РУ - Своге извършили проверка в магазин за хранителни стоки в с. Томпсън. В склада на търговския обект полицейските служители попаднали на седем пластмасови туби с общо 140 литра алкохол без български акцизен бандерол. Спиртните напитки са иззети по надлежния ред от митническите власти, а на продавача е съставен акт. По случая в РУ - Своге е образувана преписка.


Високоградусов алкохол без бандерол е иззет и от служители на РУ - Елин Пелин в хода на проведена полицейска операция в района на общинския пазар. 8 литра ракия са иззети при извършена проверка на багажа на 53-годишна жена от гр. Септември, още 5.5 литра ракия - от жител на септемврийското село Виноградец. По двата случая са образувани преписки, изпратени в Столична митница за съставяне на актове на извършителите.


По време на полицейската операция в района на пазара елинпелинските полицаи са санкционирали и 64-годишна жена, извършвала нерегламентирана продажба на парфюми без съответните разрешителни и без да е търговец по смисъла на Търговския закон. На Н.Н. от великотърновското село Камен е съставен акт за извършено нарушение по чл. 10 от Наредба №1 на община Елин Пелин. По случая е образувана преписка.


Два литра наливен алкохол без бандерол за платен акциз е конфискуван от  служителите на реда и от кафе - аперитив на ул. „Цар Самуил“ в Ботевград. По случая е образувана преписка.


Минути след 17 часа служители на икономическа и криминална полиция в РУ - Самоков извършили проверка в апартамент в кв. „Възраждане“, собственост на 28-годишен мъж. Върху шкаф за обувки в коридора полицаите открили 18 найлонови пликчета с общо 360 къса цигари, както и два найлонови плика с общо около 2 кг. насипен тютюн без български бандерол. Акцизните стоки са иззети по надлежния ред и срещу собственика на жилището е образувана преписка за извършено нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове.