Градският басейн е в окаяно състояние и пустее, това стана ясно от репортаж, излъчен в снощната емисия „Новини” на Кабелна телевизия „Ботевград”. Кадрите показват, че на места плочките по дъното и стените на басейна са паднали. Площта около съоръжението също е занемарена.


Басейнът бе изграден и открит през лятото на 2008 година, а за построяването му бяха отпуснати 250 000 лв собствени общински средства. През май 2009 год. общината организира търг за отдаването му под наем. Интерес към обекта прояви само една фирма - “Биономикс” ЕООД с управител Методи Методиев, който в момента е общински съветник от управляващото мнозинство. Дружеството подписва договор с общината за срок от три години и наем в размер на 600 лв. на месец през активния сезон - от юни до септември. 


Договорът на досегашния наемател с общината е приключил и за тази година не е подновен. Тепърва ще бъде обявен нов търг за отдаване на обекта под наем. Засега две фирми проявяват интерес да участват в наддаването за басейна, съобщава кабелна телевизия „Ботевград”. В заключение на репортаж се казва, че „преди новият собственик да пусне басейна, ще се наложи да го ремонтира и освежи”.


Състоянието на градския басейн е поредното доказателство, че за общинската собственост не се полагат адекватни грижи. Вместо това тя е оставена на саморазруха, както е в конкретния случай. Цяло чудо ще бъде, ако наистина се яви наемател на градския басейн, и то в края на юни.