Американките отдавна са почитателки на натуралната растителност, била тя на краката, на триъгълника или под мишниците. Жените с обратна сексуалност почти никога не посягат към бръснача, но напоследък много нежни дами смятат, че са по-красиви с буйни храсти и не е нужно да ги подрязват. Срещу епилатора от години се обявяват и феминистките, които смятат, че обезкосмяването лишава жените от свободен избор да правят каквото искат с тялото си.

"Ако някои мъже не искат да се бръснат, то тогава и ние, жените, не трябва да възприемаме космите под мишниците си за нещо отвращаващо, нехигиенично и неженствено", казва китайската феминистка Ксиао Мейли. Тя стана световно известна преди седмица, след като обяви състезание, в което призова жените да качват в социалните мрежи снимки на своите космати подмишници.

Тенденцията да отглеждаш растителност все още не е на почит у нас, особено сред младите дами. Но в САЩ и Западна Европа окосменото движение набира все по-голяма популярност. Преди дни с косми подмишници на гала събитие дойде и бунтарката Майли Сайръс.

Така че, докато се чудим дали се завръщат космите под мишниците, от Lifestyle.bg решихме да подберем няколко известни дами, които са се появявали в светлината на прожекторите в натурален вид.

 

Майли Сайръс

Тийн идолката Хана Монтана се появи с косми на сцената на годишния благотворителен бал amfAR в Ню Йорк, който събира пари за болни от СПИН.

 

Лейди Гага

Гаргата наложи нова тенденция - боядисани косми под мишниците. Манията обхвана и други звезди, и бързо се пренесе сред феновете, които се прескачат да пускат снимки в Инстаграм с цветни космалаци.

 

Джулия Робъртс

Носителката на Оскар като че ли е първата знаменитост, която се осмели да мине по червения килим в този вид. И до ден днешен феновете й се чудят дали просто не е забравила да се обезкосми. Снимката е от 1999 г. от премиерата на "Нотинг Хил" в Лондон.

 

Джемима Кърк

Джеса от сериала "Момичета" е отявлена защитничка на правата на жените. Тя бе подложена на силна критика, след като се появи с обилно окосмени подмишници на раздаването на наградите на модните дизайнери в Америка (CFDA Award).

 

Бионсе

Още през 2008 г. на премиерата на Cadillac Records кралица Би даде заявка, че за нея не е отвратително и нехигиенично да е с окосмение под мишниците.

 

Мадона

Мадж е една от най-върлите защитнички на правата на жените и винаги прави, каквото си поиска. Защо пък да не се снима и с малко косми, които са в цвета на новата й прическа? Снимката в Инстаграм събра стотици хиляди харесвания.

 

София Лорен

През 60-те години на миналия век окосмяването е било нещо естествено. Ако всички можеха да изглеждат като очарователната София Лорен, може би никого нямаше да помислим за бръснача.

 

Габи Хофман

Актрисата обясни своята позиция пред в. London Evening Standard така: "Когато хората ме карат да дискутирам темата дали космите са се завърнали и дали това е страхотно за феминистките, знаете ли какво отговарям: Страхотно е това да уважаваш решението на всеки един човек!"

 

Кели Роуланд

Бившата колежка на Бионсе и звезда от Destiny's Child също се показа необръсната преди две години на гала събитието на Elle "Жените в музиката", което се проведе в Ню Йорк.

 

Джулиет Луис

Номинираната за Оскар актриса и бивше гадже на Брад Пит също не се притеснява да се появи неглиже на червения килим.


Дрю Баримор

"Детето на Холивуд", което пребори дрогата и депресиите, и отново се върна в светлината на прожекторите, обича да е натурална. Снимката е от 2005 г. от парти на сп. Hello, но Дрю все още може да бъде забелязана по улиците с косми под мишниците. Май никога не ги бръсне.


Скаут Уилис

Голямата щерка на Брус Уилис и Деми Мур е активист на движението "Освободи зърното". Като върла феминистка тя обича и космати мишници.