Въпреки мрачните прогнози на синоптиците, днешният кулминационен ден от Празника на етрополските зетьове беше слънчев, усмихнат, с много смях и настроение.
За деветнадесети път центърът на Етрополе преливаше от народ в очакване на зетьовското шествие.
А то започна по традиция от площада пред чешмата на майстор Зольо. Начело с  мажоретния състав на гимназията и младежката духова музика се отправи към Часовниковата кула и от там по булеварда към центъра на града.
Противно на предварителните скептични настроения за не дотам големия брой участници и тази година бяха дошли доста делегации: от Алфатар, Войнягово, Ръжено Конаре, Тъжа, Самоков и други. Дори имаше и една група с международно участие – от Англия и Германия. Освен вродената самодисциплина на тези народи, за всеки случай мнителните им съпруги и тъщи ги държаха под око през цялото време. Абе, за всеки случай, знаеш ли ги какво мислят тези "западняци"? Както са дошли в Етрополе, така могат и да го подминат.
Наред с познатите ни от миналите празници плакати, лозунги и живи картини, имаше и не малко нови виждания на зетьовската орисия.
И целият парад се изсипа в центъра на града. Там бяха посрещнати, освен от събралото се множество, и от компетентния коментатор  Иванка Лакова.
С това завърши веселията. На трибуната пред читалището беше предадена на живо официалната част по закриване на празника на град ЗЕТРОПОЛЕ.
Очаквайте репортаж от мястото на събитието.
А сега – снимките!