Със саморъчно изработен плакат на английски „Никога не е късно за нова любов" се закле във вярност към Етрополе английският съпруг на носителката на наградата за цялостен принос към фестивала в Сандански Вили Рай - Портлок. Нейният любим предпочете българския китен град пред Оксфорд и участва в тазгодишния Празник на Етрополските зетьове, съобщи "Блиц". В неделя се включи в карнавалното шествие от „Зольова чешма", за която преданието казва, че който пие от нея ще се върне в Етрополе. Пъстрото шествие премина покрай Часовниковата кула и стигна до централния площад.
За 19-и път в Етрополе се събраха зетьове от цялата страна на празника на етрополските зетьове "Зетрополе". Клиф бе част от делегацията на приведените зетьове-чужденци: англичани, германци, македонци.
Празниците на централния площад, стадиона и читалището продължават от дни, като не бе пропуснат традиционният футболен мач "Зетьове срещу снахички", кукерите от село Войнягово и изложбата "Заврян зет".
Клиф Портлок е неизменно до своята съпруга, която влезе тези дни в студио да запише новото си фолк парче с рап аранжимент, с който ще участва през септември на фестивала Пирин фолк в Сандански. Песента е по текст на Надежда Захариева и по музика на Максим Горанов.