Жителка на Врачеш, изпрати до редакцията на botеvgrad.com писмо, в което изказва възмущение и несъгласие с това, че по улица „Христо Ботев” в селото  паркират ТИР-ове, които пречат на пешеходците и ограничават видимостта на водачите. Тя е поставяла проблема пред съответните органи. Те, от своя страна, предприели действия за решаването му, но всичко продължило от ден до пладне, както се казва. Жената се опасява, че така паркираните камиони създават предпоставка за пътни инциденти в този участък на улицата.


Ето и пълния текст на писмото: 
От Нова година насам няколко камиона паркират по улица „Христо Ботев” във Врачеш - зад бъчварския цех. Високата ограда на бившия сладкарски цех и паркиралите камиони застрашават живота на пешеходците и пречат на видимостта на преминаващите превозни средства
Тази година, през май, уведомих кмета на село Врачеш Сашо Денкин и началника на КАТ-Ботевград - Ангел Илиев, за проблема. Временно се намери решение, като два от камионите бяха оставени на   паркинг.  Камионът на Георги Митонов обаче продължава да стои с дни, когато не пътува, точно на завоя. В тази връзка искам да попитам господина, когато отиде във чужбина къде паркира - на улиците ли, или на определените за този вид превозно средство места, тоест паркинги? Това че дъщеря му работи в полицията – не трябва да го кара да се чувства привилегирован. Защото законите би трябвало да важат еднакво за всички.
Питам и полицията: Ако стане ПТП в този участък на улицата, кой ще бъде виновен – този, който е направил катастрофата, или този, който е създал предпоставки за нея?
Типично по български, когато видим нередности, всички си затваряме очите. А щом дойде лошото, тръгваме да търсим решение. От години работя в Германия, била съм и в други държави, смея да твърдя, че там безотговорното паркиране не се толерира. Хората са отговорни и алармират за подобни проблеми, не са безропотни като нас.


В края на писмото жителката на Врачеш пише, че ако местната полиция и общината не обърнат внимание на паркирането по улица „Христо Ботев”, ще потърси съдействие от Министерството на вътрешните работи.