От 17.30 часа днес в зала „Орханиец” на Исторически музей – Ботевград ще бъде открита изложба на картини и фотоси, обработени с компютър, на Таня Джорджевич от Сърбия. Картините са нарисувани с пастел. В тях неизменно присъстват дървета и слънцето.
„От малка обичам да рисувам дървета и слънцето, което ту проблясва, ту се скрива зад клоните им. Картините, които показвам, отразяват моите чувства и настроения в определени моменти.  Възприемам слънцето като символ на душата, а дървото – на живота. В някои от картините съм използвала бледи цветове, а в други – наситени и ярки. Това, какви багри ще подбера, също зависи от вътрешното ми състояние”, обясни пред наш репортер авторът на изложбата. 
Таня Джорджевич пише и стихове. Нейни творби са публикувани в поетична стихосбирка, издадена в Ниш. Някои от стихотворенията й ще бъдат прочетени при откриването на изложбата тази вечер.
От известно дреме Таня Джорджевич живее в София, където дъщеря й следва астрофизика. Наскоро в Димитровград Джорджевич се запознава със Зоя Петкова, познато име от творческите среди на Ботевград. Благодарение на това запознанство тя решава да открие изложба в нашия град и изчаква, докато това стане възможно.
Таня Джорджевич е член на Сдружението на художниците в Димитровград. Тя е участвала в редица колективни изложби. За първи път показва свои картини на самостоятелна изложба в Ботевград.