Четири български националки по лека атлетика бяха проверени за допинг ден преди началото на състезанията за Купа Европа в Истанбул.

По време на закуската в 5-звездния хотел "Кая Рамада Плаза" при българския отбор дойдоха допингченгета от домакините и връчиха протоколи за контрол на Цветелина Кирилова, Ваня Нетова, Добринка Шаламанова и Даниела Йорданова.

Малко по-късно четирите дадоха кръв и урина за изследване. От домакините обявиха, че с българските лекоатлети групата на проверените за допинг в първия ден е 60.

За водещата ни състезателка Даниела Йорданова проверката е осма за последните три месеца. За последно тя бе проверена точно преди седмица от швед от УАДА.

Иначе българският отбор заедно с останалите участници в състезанието е настанен в супер модерния хотел, който е на около километър от Мраморно море и на метри от една от вътрешните магистрали на мегаполиса.

Днес следобяд българските лекоатлетки започнаха първата си тренировка на олимпийския стадион Кемал Ататюрк. Останалите дамски отбори, които са в нашата лига, са Хърватия, Румъния, Турция, Сърбия, Швеция, Унгария и Гърция.

Със сигурност в Истанбул ще скача за световен рекорд в скока на височина звездата на Хърватия Бланка Влашич. Първа от българките утре в 16.00 ч излиза Теменуга Атанасова на овчарски скок.

Мощно Happy Birthday огласи в четвъртък вечер фоайето на хотел "Кая Рамада Плаза" в чест на водещата българска спринтьорка в момента Инна Ефтимова. Целият национален отбор посрещна атлетката със световно известната песен по повод
рожденния й ден.

Снимка: sportal.bg