"Възмутена съм от вашето просташко поведение и затова напускам сесията". С тези думи депутатът от НДСВ и лидер на партията "Българските жени" жените Весела Драганова се обърна към кмета Георгиев преди да напусне демонстративно извънредната сесия на общинския съвет, на която бе специален гост по покана именно на местното общинско ръководство. 

Народната представителка взе думата към края на дебатите и помоли управителя на болницата да и предостави пълна информация за неизплатените суми от страна на Националната здравно-осигурнителна каса към МБАЛ-Ботевград. Весела Драганова заяви, че лично се ангажира да внесе депутатско питане и да отнесе въпроса до компетентните органи, за да се уреди изплащането на тези суми, ако се установи, че има такива. В изказването си тя отбеляза, че е запозната със състоянието на повечето болници в Софийска област  и никъде то не е толкова тежко, колкото в нашата. Дори даде за пример болницата на Самоков, която работела на печалба и посъветва д-р Филев да обмени управленски опит с ръководство на здравното заведение. Освен това тя отбеляза, че винаги се е отзовавала за помощ по решаване на  различни проблемите в нашата община и заедно с колегата й Олимпи Кътев многократно са лобирали за интерсите на Ботевград. След изказването й обаче, кметът Герогиев я репликира с думите, че всичко, което е казала, звучи много хубаво, но той не вярва на нито една нейна дума, както и на намеренията й да помогне в случая. "Вие обещахте, че ще съдействате да бъдат изплатени заплатите на работниците от "Пластхим", но не го направихте. Хората все още не са ги получили" - заяви Герогиев.  След това той допълни, че лидерката на партията на жените нямала никакво право да се сравнява по заслуги с Олимпи Кътев, който според кмета е единственият депутат, реално допринесъл за възходящото развитието на ботевградския край.

В разразилата се словестна престрелка между кмета и Драганова, нервите на депутатката не издържаха и тя демонстративно напусна сесията, възмутена от "просташкото", както самата тя се изрази, поведение на ботевградкия градоначалник.