Една раздяла винаги може да бъде хармонична - с любов и уважение към половинката. Ако не се случва лесно и за двамата партньори, значи още не им е време за раздяла. Така смята красивата Наталия Кобилкина и казва, че в момента го изпитва на свой гръб. Преди няколко дни сексоложката съобщи, че се развежда със съпруга си. От края на юли двамата живеят в отделни жилища, пише 24 часа.


Взели решението заедно, като установили, че просто вече не са един за друг. Затова раздялата им е хармонична. "Така се случва, когато знаеш, че си дал всичко в една връзка, знаеш, че си получил всичко, което може. Тогава тя пада като узрял плод в ръцете ти", казва във видео в социалната мрежа Кобилкина.


Напоследък фейсбук профилът и сайтът ѝ са залети от писма и въпроси на жени и мъже от цялата страна за това как да преодолеят раздялата. Питат я, защото тя самата е в това положение. А тя им отговаря: "Първото, което трябва да направим, е да намерим за какво сме благодарни на партньора. Дори ако няма да бъдем с него - за какво го уважаваме, за какво го почитаме. Можем да му напишем писмо или да му кажем на глас. Да направим списък с 20-30 неща за какво сме благодарни."


Точно това направила самата тя. Написала такъв списък за съпруга си Делчо, а той ѝ отговорил със същото. След това подали молба за развод по взаимно съгласие.
Наталия Кобилкина и Делчо Добрев били женени 11 г. Заживели заедно почти веднага, след като се запознали, а решението за брак взели 2 г. по-късно. Тогава били само на по двайсет години. Запознали се в Ростов на Дон. По това време Делчо имал бизнес в Русия и отишъл до града, за да види как работи персоналът. Наталия пък била студентка по психология в Института за управление на бизнеса и правото в Ростов на Дон. Преди време съпругът ѝ разказа в телевизионно интервю, че още в първите минути от срещата им тя му казала, че ще бъде с него.


Влюбили се и избрали да живеят в България, макар че той имал предложения за работа в Москва, Казахстан, Киев и Африка. Наталия казва, че се влюбила и в страната от пръв поглед и дори смята, че в предишен живот е била българка. И все пак първите ѝ месеци в София били трудни. Не познавала друг освен Делчо, не знаела езика. Научила български много бързо, за да започне работа като бизнес треньор.


След като посещава курс за отношенията между мъже и жени при сексолога Игор Незовибатко обаче, животът ѝ се променя и тя разбира с какво иска да се занимава. Наталия става първият сексолог и семеен терапевт в България, който провежда обучения по сексология и щастливи отношения. От години непрекъснато изнася лекции по сексология за аудитория от 10 до 150 човека, прави тренинги за личностно развитие в България и в чужбина, автор е на няколко книги.