За тайни преговори между Георги Георгиев и представители на ДПС разказва вестник "Галерия" в последния си брой в статия, озаглавена „Скандален кмет преговаря с ДПС за подкрепа“. Според автора Борис Крумов, през последните три седмици Георгиев  имал срещи с няколко висши функционери на партията на Ахмед Доган. Нещо повече, според източници на автора, в ботевградско усилено се разпространявала информация, че вече е постигната договорка между кмета и етническата партия.


 „ДПС търси точно такива хора, които умеят да въртят парите на общината и държавата през обръчите от фирми на партията. Не ги притеснява, че го разследват за злоупотреби с няколко милиона по проекти на общината“ , цитира авторът в своя материал неназован местен общински съветник. 


В статията се припомнят и някои от образуваните прокурорски разследвания, които станаха повод ботевградския кмет да влезе в хрониките дори на националните медии. А именно разследванията за корупционни сделки с ремонт на улици в общината, индикациите за сериозна злоупотреба с европейски пари при строежа на депото за отпадъци, както и за имотното състояние на семейството му, като е обърнато специално внимания на скъпия луксозен джип БМВ Х6 и строящото се кметско имение над Новачене за над 2 милиона лева. Подобаващо внимание е отделено и на ексдепутата Даниел Георгиев, също облажил се с няколко общински имота, като са споменати странните му „политически маневри“от пролетта на 2014-та, довели до показното му изгонване от ГЕРБ. 


Журналистът на Галерия лансира и една любопитна теза, според която Георгиев можел да се окаже тайният кандидат на ГЕРБ с явната подкрепа на ДПС, и ако спечелел четвърти мандат щял да работи и за двете партии.  Според автора, след поредицата от корупционни скандали в община Ботевград, публичният образ на Георгиев вече пречел на управляващите, и за това Борисов категорично и публично оттеглил подкрепата си към сегашния кмет, като предпочитал за новите избори да го даде под наем на ДПС.  


„Няма дим без огън“ - твърди една стара поговорка, многократно доказала верността си. Доколко са основателни твърденията, изнесени в статията на в. Галерия, тепърва предстои да разберем. Но крайно нелогично и проява на дълбоко отчаяние е  търсенето на подкрепа от етническа  партия в район, в който избщо няма население от този етнос . Равнозначно на политическо самоубийство е да се явиш на местни избори с такава подкрепа точно в община, носеща името на революционера Христо Ботев.


Но известно е, че "удавникът и за сламка се лови"


 


по материал на в. "Галерия"