Ръководството на Рилски спортист осъществи удара на трансферния пазар измежду българските играчи това лято привличайки Веселин Веселинов. 203-сантиметровото крило изненадващо за мнозина избра да поеме към Самоков след шест поредни сезона със "студентите", съобщи gong.bg, позовавайки се на bball.bg. Той отваря нов етап в кариерата, търсейки промяна. Веселинов казва "да" на Рилски спортист пред възможността да остане при шампионите и пред тази да отиде в Балкан.


Досега Веско Веселинов е защитавал цветовете и на още един клуб у нас - Левски, където се състезава след завръщането си от колежанската лига на САЩ през 2007 г.


С Рилски спортист юношата на Буба Баскет ще има възможността да играе и в турнира за европейската купа на ФИБА, в който участва и Лукойл Академик.


32-годишното крило е един от най-доказалите се стожери на своята позиция на родна земя в последните няколко години, а това, което винаги го е отличавало е голямото му сърце и биткаджийския нрав, когато под краката започне да пари.


Очаква се Веселинов да отпътува за Самоков, за да се срещне лично с управата на новия си отбор. С треньора Росен Барчовски той е работил в националния отбор, а с неговия асистент Людмил Хаджисотиров са се засичали също в държавните гарнитури.