Чалга звездата Преслава ще бъде един от съквартирантите в къщата на „ВИП Брадър", пише HotArena. Информацията бе потвърдена от три независими един от друг източника - и от Нова телевизия, и от продуцентите, и от фолк бранша.

Певицата от Добрич, която в последните месеци доби скандална популярност покрай мелетета с бившия си приятел Георги Станоев-Малката Бирма, ще трябва да раздели припечеления хонорар със своя продуцент Митко Димитров-Пайнера, съобщи „Уикенд".

Продуцентите на шоуто, което стартира на 17-и август с обикновен „Биг Брадър", първо отправили покана към други две певици от каталога на димитровградската компания. И тази година на прицел била Гергана, която отдавна не е толкова интересна за фолк феновете, камо ли за претенциозната публика на скандалджийското риалити. Колежката й Малина, която пък вече е в музикална пенсия, била другата, ухажвана от Нико Тупарев.

Тъй като и двете изпълнителки вече са трета ръка, им бил предложен твърде нисък хонорар, за които нито една от тях не се навила да се излага в национален ефир.

След поредния скандал между Преслава и Бирмата, в който той преби нейния шофьор на паркинг в Слънчев бряг, Тупарев мигом реагирал и се свързали с певицата, която от звезда с безупречен имидж се превърна в редови клиент на РПУ-тата и полицейските сводки. Тя изненадващо казала „да".

Тъй като от участието на Преслава във „ВИП Брадър" ще се наложи разместване в програмата с участията й, която е планирана за месеци напред, хитрецът Митко Пайнера успял да договори финансови условия, от които освен певицата му, да се налапа подобаващо и той.

По принцип по договор всякакъв род заплатени изяви на изпълнителката извън ангажиментите й за фирмата, подлежат на отчисления за нейния продуцент, разясняват осведомени. В което има желязна логика, тъй като по време на престоя на звездата му в Къщата, Пайнера ще търпи загуби от нереализираните й участия.

Съгласно договорката между Тупарев, Преслава и продуцента й, за двуседмичен престой сред ВИП-овете в Нови Хан, тя ще получи хонорар от 30 000 лв. - толкова, който трябва да заработи за 5 нейни участия, планирани за същия период. Ако не бъде изгонена за тези 2 седмици, всяка следваща ще й бъде таксувана по 15 хиляди лева.