Телевизионната легенда Сашо Диков окончателно слиза от екрана на Нова и от тази есен ще се наслаждава на заслужена пенсия - това са финалните резултати от драматичните двуседмични преговори, които журналистът води с ръководството на медията.


Бившият съпруг на секссимвола Аня Пенчева обаче няма да си тръгне от сградата на бул. „Христофор Колумб" с празни ръце, научи „Всеки ден" от ръководството на телевизията.


Диков ще получи рекордно обезщетение за оставащата до края на договора му година, което ще бъде поето от Нова. Продуцентите на „Дикoff" от „Телеман" продължават работата си с телевизията с предаването „Ничия земя", а най-вероятно и с други нови проекти.


„Хич не го мислете Сашо, ще прибере повече от 200 бона - по 5000 за нереализирано издание", твърди източникът ни от телевизията. „Отдавна беше ясно, че след като свалят „Дикoff", той няма да приеме да прави рубрика при Лора и Галя в „Комбина", каквото предложение имаше. Унизително му е", добавиха запознати с преговорите.


Предаването „Дикoff", както и „На светло с Люба Кулезич" бяха спрени в началото на август, тъй като в Нова решиха от есента публицистичните предавания да станат изцяло вътрешни продукции, за да бъдат по-евтини. Кулезич категорично отказа този вариант и дори не отиде на преговори, а замина на почивка. На Люба дори не й се занимаваше да слуша оферти за рубрика.


Освен реорганизацията от телевизията не били доволни и от рейтингите на двете програми, които били под очакванията.


Особено ясно това си личало при Сашо Диков, който в последния сезон бил направо пометен от Светльо Иванов и „120 минути" по Би Ти Ви. Сега вместо Диков, в неделя зрителите ще гледат „Комбина" с Галя Щърбева и Лора Крумова. На тяхното място в събота следобед ще върви или женско предаване, или семеен филм.


На мястото на Люба Кулезич в събота и неделя сутринта пък ще се излъчва удълженият сутрешен блок „Събуди се" с журналистката Мира Иванова - от 8 до 11 часа. В него своя рубрика има Диана Найденова, ще бъдат привлечени и други знакови лица.