Кметът на Трудовец Веселин Драганов опроверга информацията за водопроводна авария на ул. „Беласица” в селото. По него думи, „един от живеещите там е поливал с маркуч на няколко места по улицата, за да види накъде е наклонът”. Това му споделила жена, живееща на същата улица. Веселин Драганов обясни, че преди да разбере каква е истинската причина за появилите се локви, той поискал от ръководството на ВиК да изпрати специалисти, които да проверят дали има възникнала авария. От водното дружество веднага се отзовали и установили, че всъщност спукана тръба там няма.


„Трябваше да присъствам и аз, но поради възникнал служебен ангажимент нямах тази възможност”, обясни Драганов.


„Ул. „Беласица” беше в изключително лошо състояние. След полагане на асфалта тя заприлича на булевард. Би трябвало живеещите там да са доволни от този факт, а не да се жалват за нещо, което не се е случило. Хората знаят, че там минава основен водопровод. Не веднъж съм им казвал, че има разработен проект за подмяната му и през 2016 год. той ще бъде реализиран. За целта няма да се разкопава улицата, а тротоарите от двете й страни”, каза още Веселин Драганов.


Според кмета на селото живеещите на ул. „Беласица” имат пълно основание да се оплакват от лошо водоподаване. „За това хората са прави. Аз също живея там и потвърждавам думите им. Но този проблем може да се реши единствено от ВиК”, смята Драганов.