За втора поредна година в с. Минерални бани, Хасковска област се проведе Празник на минералната вода „Фолклор от извора“.
За втора година в него участва Групата за автентичен фолклор „Димана” при НЧ „Тодор Пеев-1871” Етрополе. Заедно с детската група „Звездица” с ръководител Диляна Гоцева представиха стародавния етрополски ритуал „Пеене на пръстените”.
За втора година нашият се завръща с награда - миналата година бяха трети в класирането, а на сегашното участие завоюваха второто място в раздел ”Ритуали”.
Освен грамотата, съставът ни получи и парична награда. Както и грамота за участие в конкурсната програма.
Празникът на минералната вода „Фолклор от извора” се проведе в два последователни дни-28 и 29 август. Дните бяха наситени с разнообразни по своето съдържание изяви: конкурс за песни и танци, парад на ретро автомобили, рисунки върху асфалт, конкурс за красиво и хармонично тяло „Aqua Imperium“.
Двудневната програма стартира с детско утро: рисунка на асфалт, музикално-танцова програма на децата от ЦДГ „Снежанка“ и детско шоу с театър „Слънчо“ от Пловдив. От 15 ч. започна Втория конкурс за песни и танци „Фолклор от извора“.
В 19 ч.  дефилира мажоретен състав Димитровград. След това се изявиха с концерти Забавно-духовия оркестър – Димитровград, Държавен ансамбъл „Пирин“ – Благоевград и поп-фолк изпълнителката Нелина.
След приветственото слово на кмета на Община Минерални бани  Мюмюн Искендер, вечерното небе се озари от невероятна тържествена заря. 
Специален гост на сцената бе популярният актьор Димитър Рачков.
Нашият състав се изяви през втория ден, като за участието на групата от Етрополе вече се знаеше. Съобщи го предната вечер в словото си кметът на Общината.
Самото появяване на сцената в летния амфитеатър привлече вниманието на публиката не само с носиите, но и с характерните за нашия край фолклорни песни. След изпълнението на ритуала последваха аплодисментите на публиката. Водещата на конкурсната програма пожела да се снима с ръководителката на нашия състав Диляна Гоцева веднага след връчване на наградата.
Снимки с нашия състав след  награждаването си направиха и членовете на журито. Като отправиха покана към състава ни за участие и на следващото издание на Празника.