Проф. дтн инж. Цоло Вутов и Група ГЕОТЕХМИН бяха отличени с наградата „Човеколюбие и подкрепа за нуждаещи се“ в инициативата за социално предприемачество Business Honoris Causa на вестник „24 часа“, която се провежда за втора поредна година. 


Министър-председателят акад. Николай Денков откри церемонията и подчерта, че събитието показва добротата в нашия живот. 


Наградата за Група ГЕОТЕХМИН бе връчена от проф. д-р Красимир Гигов, генерален директор на БЧК, който изтъкна приноса на проф. Вутов за благородните каузи на организацията. Той посочи, че обществото преминава през тежък период, а пандемията и войната са дали отражение. „…Каквото и да прави правителството, ако не се подаде ръка от бизнеса, ако няма дарителство, усилията няма да са достатъчни. Тази награда е въплъщение на добротата, на добротворчеството, на знанието…“ – каза проф. Гигов и спомена някои от каузите и хората, които никога няма да забравят помощта на Група ГЕОТЕХМИН.


„Имам честта да получа от името на проф. дтн инж. Цоло Вутов и основателите на Благотворителна програма „Българските добродетели“ тази награда – каза Доминик Хамерс. Тя е за човеколюбие, човещина, хуманизъм, филантропия … Има различни думи, всички отговарят на виждането на проф. Вутов, който подкрепя благородните каузи на Българския червен кръст, подкрепя нуждаещи се общини, училища, творци, учени, хора, пострадали от природни бедствия, както беше и при последното наводнение в община Етрополе“ .


На церемонията бяха отличени 12 компании, които променят средата чрез своята корпоративна социална отговорност.