Васил Василев прекратява бизнес делата си в Ботевград и в района. От днес той няма да бъде търговски представител на куриерска фирма „Еконт” в града и други населени места близо до него. Прекратил е договорните си отношения с фирмата по собствено желание. "Еконт" продължава дейността си в Ботевград и района. Фирмата поема управлението на офисите, които се представляваха от търговския представител Васил Василев. Това съобщи самият той пред репортер на botevgrad.com. Василев сподели, че поводът да потърси връзка с нас е поредицата от взривни атаки, насочени срещу него.


„Искам да се знае, че от два месеца не живея в Ботевград и няма да се върна тук. Казвам сбогом на Ботевград заради непрестанните взривни атаки срещу мен. Те застрашават живота на семейството ми и представляват опасност за други хора.  Не знам каква е причината за тези атаки  и защо те продължават. Нямам представа кой може да стои зад тях. Никой не се е свързвал с мен по телефона да ми иска пари или да ми поставя условия, не съм получавал и заплахи. От 15 години съм търговски представител на куриерска фирма „Еконт”. Работил съм в среда на лоялна конкуренция. Никога не съм имал проблеми с хората, които са работили при мен.”, сподели още Васил Василев.


Да припомним, че последна взривна атака срещу Василев бе на 28 срещу 29 август. Тогава избухна взривно устройство, което изпочупи стъклата на апартамента му, който се намира в ЖК „Васил Левски”. Взривът бе много силен. Хора, живеещи във вилна зона Зелин, казаха, че също са го чули. Василев подозира, че има щети в жилището му.


След опожаряване на четири автомобила, палежи и взривове в офиса на „Еконт” и магазин в Ботевград, жертва стана и скъпо куче-пазач на имота на Васил Василев в Скравена. На 17 август самоделна бомба е била хвърлена в двора и едно от кучетата е било убито на място.