Баскетболният отбор на "Балкан" - момчета до 12 години, повтори успеха на мъжкия отбор. На шампионата за тази възраст, който завърши днес в София, възпитаниците на треньора Михаил Михайлов завоюваха сребърните медали. Във финалната среща с безспорния лидер "Овергаз" те отстъпиха с 35-81. Воденият от ботевградчанката Виктория  Маринова тим от София е отлично селектиран, превъзхождаше тотално в ръстово отношение. Те станаха шампиони и миналата година.

Представянето на нашите малчугани е огромната изненада за специалистите, но приятна за Ботевград. Не случайно собствениците  на нашия сайт - бившия баскетболист Иван Гавалюгов и Тихомир Найденов, отдавна подариха два екипа на момчетата, с надписи върху тях botevgrad.com.

С идването на малкия Сашо Везенков "Балкан" стана много по-силен и обърка предварителните сметки. Високият близо 190 см малък гигант имаше страхотни изяви и във всички срещи бе истински лидер на отбора. Той бе избран в идеалната петица на финалния турнир, заедно с две момчета от "Овергаз" и по едно от "Светкавица" Търговище и "БУБА баскетбол".