Общинската избирателна комисия проведе първото си заседание днес на обичайното място - зала 15 на общинската администрация. То премина в добър тон и разбирателство по редица организационни въпроси, касаещи работата на комисията. Членовете на ОИК разпределиха дежурствата си от понеделник до неделя /включително/. Всеки ден в зала 15 ще дежурят по двама представители на ОИК. Когато започне регистрацията па участниците в местните избори, комисията ще бъде в пълен състав.
Друг важен въпрос, обсъден на днешното засадения, бе за сигналите за нарушения и престъпления, свързани с изборния процес. Общинската избирателна комисия няма да приема анонимни сигнали Ако има такива, гражданите трябва да ги подават в писмен вид и подписани. По всяка жалба, постъпила по надлежния ред, ОИК ще се произнася в законовия срок от три дни.
Още в началото на заседанието, председателят на ОИК Ботевград – адв. Мария Колева, призова членовете на комисията да изпълняват добросъвестно своите ангажименти. „Нека бъдем единни, поне в комисията да не се делим по партии, за да не допуснем опорочаване на изборите. В никакъв случай да не допускаме и намесата на външни хора в работата ни. Като комисия трябва да поемем своята отговорност пред жителите на Община Ботевград за провеждане на честни избори.  ”, каза Мария Колева пред членовете на  ОИК.