Третата предсезонна контрола на мъжкия баскетболен отбор на Балкан ще бъде в петък, 18 септември от 18.00 ч. в старата зала Балкан. За разлика от първите две проверки - с Мега Лекс и Левски 2014, мачът ще бъде открит за зрители. Така любителите на баскетбола в Ботевград ще мога за първи път да наблюдават играта на новата селекция на вицешампиона от миналия сезон.


В сравнение с миналия шампионат е обновен и отборът на Берое. Тимът от Стара Загора този сезон ще направи съвсем скоро дебюта си в Балканската лига. В състава му има четирима чужденци - американците Остън Барнс и Аштън Мур, черногорецът Александър Тодорович и сърбинът Милан Маркович.


Бившият играч на Балкан от миналия сезн, който премина в Берое - Тенчо Тенчев, е под въпрос за утрешната проверка с Балкан. Както съобщава официалният сайт на клуба, той има бъбречна инфекция и това му попречи да вземе участие във вчерашната първа контрола на тима с Академик Пловдив, спечелена от Берое с 81-57. В тима на старозагорци е още един бивш баскетболист на Балкан - Велислав Гълъбов.