Изпълняващият длъжността кмет на община Ботевград е издал заповед, в която изрично се посочват местата за поставяне на агитационни материали. За целта ще бъдат поставени табла между магазин „Европа” и хотел „Ботевград, в ЖК „Васил Левски” и ЖК „Сарнаск”. Кметовете на селата имат право да определят местата за поставяне на агитационни материали в съответното кметство.


По време на предизборната кампания кандидатите, партиите, коалициите и инициативните комитети, могат да изготвят и разпространяват плакати, обръщения и други агитационни материали. На всеки агитационен материал задължително се отбелязва от чие име се издава. Всеки агитационен материал съдържа информация, че купуването и продаването на гласове е престъпление.
Агитационни материали могат да се поставят на сгради, огради и витрини само след разрешение на собственика или управителя на имота.


Със заповедтта се забранява:
-унищожаването и заличаването на агитационни материали, поставени по определения в Изборния кодекс ред, до приключване на изборите;
-публикуването и излъчването на анонимни материали, свързани с предизборната кампания;
-използването на агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението;
-използването на агитационни материали, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите;
-използването на държавния и общинския транспорт за предизборна агитация;
-провеждането на предизборна агитация в държавни и общински учреждения, институции,
държавни и общински предприятия и в търговски дружества с повече от 50 на сто държавно или общинско участие в капитала;
-провеждането на предизборна агитация на работните места от лица на изборна длъжност в синдикалните и работодателските организации;
-предизборна агитация 24 часа преди изборния ден и в изборния ден;
-поставянето на агитационни материали на партии, коалиции и инициативни комитети в изборните помещения, както и на разстояние, по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която е изборното помещение, през изборния ден и до края на гласуването.
B срок до 7 /седем/ дни след изборния ден, а когато на територията на общината се провежда втори тур - в срок до седем дни от датата на провеждането му, партиите, коалициите и инициативните комитети премахват поставените от тях агитационни материали по повод на вече приключилите избори. Това се посочва още в заповедта. В нея се казва още, че за реда при провеждането на предизборните събрания отговарят организаторите и органите на Министерство на вътрешните работи. Събранията се организират съгласно Закона за събранията, митингите и манифестациите.


Предизборната кампания в изборите за общински съветници и кметове на 25 октомври 2015г. се открива на 25.09.2015r. и приключва в 24:00 часа на 23 октомври 2015r.


Контролът по изпълнение на заповедта се възлага на Цеца Иванова - секретар на община Ботевград, кметовете на кметства и кметските наместници от населените места в общината.