Държавната Агенция "Национална сигурност", която разследва две седмици ЦСКА и предложи управниците Александър Томов и Гарибов да бъдат дадени на съд, ще нахлуе в най-скоро време и в Левски. Причината е съмненията на ДАНС, че футболистите на Левски са покрили огромни неплатени данъци.

Разследваният период е 1999-2003 година, когато над "Герена" наистина се изсипа златен дъжд от Майкъл Чорни. Тогава заплатата на Георги Иванов достигна колосалните 1 милион лева на година, от които той получаваше едва 1/3 по документ, а останалите в офшорка на Чорни. По същия начин и останалите звезди на Левски като Митко Иванков, Илиян Стоянов и Мечо Телкийски се замогнаха сериозно.

Извадените от ръководството на Левски преди две седмици списъци с платени суми за осигуровки доказват, че на "Герена" наистина не са обявявали истинските възнаграждения на състезателите. Неслучайно по онова време премиерът Иван Костов, който изгони Майкъл Чорни от България обяви, че Левски е "касичка на руските тайни служби у нас".