Те безкористно предали намерените от тях лични вещи и пари


На 13 септември, разхождайки се в центъра на града, единадесетокласничките от СОУ „Христо Ясенов“ Борислава Николаева Борисова и  Цветелина Пламенова Христова  забелязали в близост до площада паднала мъжка чантичка с множество лични и банкови документи. Минути по- късно девойките предали изгубената вещ в общината, където разтревоженият собственик я получил обратно непокътната и с огромна благодарност за проявеното благородство от страна на двете момичета.


Още на следващия ден и втори разсеян собственик изпитал искрено щастие от доблестната постъпка на други двама етрополски младежи.  Осмокласниците от ОУ „Христо Ботев“ Мартин Михайлов Маринов и Филип Янков Филипов се натъкнали на дамска чанта, оставена без надзор на пейка в парка „Езерото“. Без капка колебание двамата приятели веднага занесли намерената вещ в районното полицейско управление, където в нея били установени портмоне със сумата от 100 лева и лична карта. Полицейските служители издирили собственичката, 78- годишна варненка, дошла на гости в Етрополе, която с огромна признателност приела обратно вещите си.
 
За проявената доблест, безкористност и висок морал четиримата младежи бяха наградени с почетни грамоти, връчени им лично от началника на РУ- Етрополе гл. инспектор Георги Стаменов.
Постъпката на Борислава, Цветелина, Мартин и Филип е достойна за уважение и подражание от страна на техните връстници и близки и повод за гордост на всички техни съграждани!