За 17 часа днес е насрочено извънредно заседание на Общински съвет – Ботевград. В предварително обявения дневен ред е включена една точка – избиране на временно изпълняващ длъжността кмет на община Ботевград и кметове на кметства в община Ботевград.
„Във връзка с предстоящите избори за общински съветници и кметове, насрочени за 25 октомври 2015 год., и във връзка с регистрацията в Общинската избирателна комисия на кмета на Община Ботевград за кандидат за кмет на общината и на кметовете на кметствата Врачеш, Трудовец, Литаково и Новачене за кандидати за кметове на кметства, е необходимо избиране на временно изпълняващи длъжностите кмет на общината и кмет на кметство”, се посочва в докладната до местния парламент.


В проекта за решение се предлага за временно изпълняващ длъжността кмет на община Ботевград да бъде назначен инж. Красимир Андреев. Той ще заема поста от 17 октомври до полагане на клетва от новоизбрания кмет на Ботевград. За същия период за временно изпълняващ длъжността кмет на кметство Трудовец да бъде назначена Галинка Цанова Маринова, за кмет на кметство Врачеш – Дафинка Георгиева Богданова, за кмет на Литаково – Красимир Наков Кръстев, и за кмет на Новачене – Стаменка Василева Лалова, се предлага още в докладната записка.