Днес в Ботевград бе първият мач на възобновения след четиригодишна пауза мъжки футболен отбор на Балкан. Това стана в третия кръг от първенството на Източната А ОФГ, негов съперник бе тимът на ФК Мирково и домакините постигнаха успеха с 4-2 (4-1).


Въпреки лошото време, на стадион "Христо Ботев" бяха дошли немалко зрители. Те видяха едно много добро първо полувреме на домакините, в което играчите в зелено отбелязаха четири гола. Първият гол падна още в 7-та минута, когато Григор Стойчовски простреля вратата на гостите с десния крак. Мирково изравни в 31-та минута след точно изпълнение на пряк свободен удар.


След изравняването балканци вкараха на три пъти в рамките само на пет минути. В основата на втория и третия гол бе 17-годишният Ивайло Златев, който пусна чудесни пасове към своите съотборници. Мариян Маринов вкара с чудесен удар за 2-1 в 35-та минута, в 38-та по същия начин Николай Николов заби топката под гредата,  красиво бе попадението и на Борис Райчев в 40-та минута, след което резултатът набъбна на 4-1 за Балкан.


 Второто полувреме бе доста по-различно и като темпо, и като интрига. В самия край на мача гостите от Мирково се възползваха от една от редките си атаки и намалиха на 4-2, при който резултат завърши срещата.


Ще припомним, че мачовете на Балкан от първите два кръга на Източната А ОФГ бяха отложени. Това са гостуванията на ФК Звездец от Горна Малина и на ЖСК Ихтиман.


В сряда, 30 септември футболистите на Балкан отново ще имат мач в Ботевград.  Той ще бъде от турнира за Купата на Аматьорската футболна лига. Техен съперник от 17.00 ч. на градския стадион ще бъде отборът на Костинброд.