От 9 до 11 октомври в Ботевград ще се проведе традиционен фестивал на меда и пчелните продукти. Организатори на проявата са пчеларско дружество „Димитър Панчев” и община Ботевград. Ето и програмата на събитието по дни и часове:


9 октомври /петък/ - 10.30 часа откриване с водосвет и тържествена програма, 11.30 часа – базар на пчелни продукти от местни производители, 17.00 часа – „Сладки изкушения” /изложба и дегустация на различни видове пчелен мед и пчелни продукти и изложба на кулинарни изделия на местни производители/.


10 октомври /събота/ - 11 часа – детско парти с гост аниматор, много забавни игри, рисунки, викторина с награди и други изненади, изложба на детски рисунки на пчеларска тематика, 13.00 часа – конкурс за домашни кулинарни специалитети, приготвени с мед. /Желаещите да участват в конкурса, трябва да заявят предварително своето участие на тел.: 0885 540 606 – Николай Стоянов/. Следва лекция „Животът в пчелния кошер”.


11 октомври /неделя/- базар на пчелни продукти
Пчеларите, които желаят да участват в базара, могат да заявяват участието си на тел.: 0885 540 606. Краен срок за записване - до 8 октомври /четвъртък/.
Място на провеждане на фестивала на меда – във фоайето на читалище „Христо Ботев”.