„За мен е чест, и от името на общинското ръководство, да Ви честитя откриването на десетия юбилеен меден фест в Ботевград. Надявам се, че в следващите години ще намерите достойни последователи на Вашето изкуство, да успеете да им предадете Вашите умения, така че дълги години напред в Община Ботевград да се произвежда пчелен мед. Също така искам да Ви пожелая св. Харалампи да Ви закриля, Вас и Вашите семейства, и следващата година да бъде по-добра от тази.”, каза зам.-кметът Борис Борисов при откриването на десетото издание на традиционния Фестивал на меда в Ботевград.


Както всяка година, фестивалът започна с празничен водосвет за здраве на пчеларите и пчелите, отслужен от отец Борис. Към благопожеланията, поднесени от архиерейския наместник, се присъедини и Румен Цветков – председател на пчеларско дружество Димитър Панчев – организатор на тазгодишния фестивал на меда. 


Специална тематична програма бяха подготвили малчуганите от подготвителната група на ДГ „Иглика“. Децата, облечени като пчелички, изпълниха танци и стихове, които прозвучаха като поздрав за всички присъстващи. За доброто настроение на пчеларите, гостите и любителите на пчелни продукти се погрижиха още градски духов оркестър „Ботевград”, ученици от ОУ „Й. Н. Вапцаров”, Ванеса Николаева и танцовият клуб „Хороводец“ при ПГТМ „Христо Ботев”. 


„Меден фест – 2018” се провежда в рамките на три дни – 28, 29, и 30 септември. На щандовете на местните производители, разположени пред бившият магазин „Европа”, се предлагат за дегустация и продажба различни видове мед – манов, липов, билков, магарешки, акациев, както и други пчелни продукти. Цената на килограм мед е около 10 лева.