По повод 100 години от началото на Първата световна  война, Исторически музей – Ботевград организира среща- разговор с проф.д.и.н. Радослав Мишев  - преподавател по история във ВТУ „Свети Кирил и Методий”. Тя ще се проведе днес - 8 октомври, от 18 часа в зала „Орханиец”. Темата на срещата ще бъде „Още за Сараевския атентат и избухването на Първата световна война”.


Утре – 9 октомври, от 18 часа, също в зала Орханиец”, Пламен Панчев ще представи своята стихосбирка „Среднощен реверанс”.
Пламен Панчев е роден на 31 август 1948 г. в Разград. Завършил е ВИХВП – Пловдив, инженер-технолог, а по късно Националната спортна академия. Работил е като професионален баскетболист и треньор на мъжкия отбор на "Лудогорец". Бил е треньор и на националния юношески отбор. Майстор на спорта. Живее и твори в Разград.


Пламен Панчев е свързан и с нашия град. Известно време е бил и треньор на мъжкия баскетболен отбор „Балкан”


Автор е на седем стихосбирки: "Връхна нота" (1987), "Все по-далеч от думата надежда" (1994), "Тревожен хляб" (1996), "Спиралата на спомена" (1998), "Целувай ме, змия великолепна" (2002) "Добро утро на залеза" (2008) и ”Среднощен реверанс” (2014) .
Носител е на български и международни литературни награди, между които Голямата награда от литературен конкурс "В полите на Витоша", награда от конкурс  "Акад. Николай Лилиев", Специална награда от конкурса "Биньо Иванов", литературна награда от конкурс "Пенчо Славейков", "Златен Пегас" за високи постижения в областта на културата, златен медал Михаил Лермонтов на Московската писателска организация.
Превеждан на руски, английски, сръбски, хърватски, турски. Член на Съюза на българските писатели и на Славянска академия.