Снощи, 15 октомври, в големия салон на НЧ „Тодор Пеев-1871” в Етрополе се случиха две неща, които присъстващите ще помнят дълго - прожекцията на българския филм Борис І и срещата със Стефан Данаилов.
Хората в салона посрещнаха емблемата на българското кино Стефан Данаилов със ставане на крака. Заедно с него беше и народният представител Корнелия Нинова.
Срещата е инициирана от ОбС на БСП и кандидата за кмет на Етрополе Владимир Александров. Организаторите изненадаха приятно госта с изпълнението на известната песен от филма „На всеки километър”.
На сцената бяха поканени кандидата за кмет и за общински съветници от листата на БСП. Владимир Александров се обърна към присъстващите в залата с кратко обръщение: „Ако ние сами не си повярваме няма как да живеем в по-добра държава… На 25 октомври всеки трябва да си направи извода, като няма да казвам с кой номер  бюлетина да гласувате.Сами трябва да знаете бюлетината на победителите.
В тези 20 дена БСП се опита да направи една различна кампания…Сега, след като свърши филма, всеки да си зададе един единствен въпрос - има ли български народ, къде е той, кога ще излезе да отстоява правата си, защо да ги отстоява.”
След неговото изказване, фрагменти от което посочихме, думата беше дадена на Стефан Данаилов.
След като благодари за поканата, той каза защо е избран епизода „За буквите” от филма Борис І, след което припомни и историята около създаването на този филм. Производството му е струвало тогава повече от колкото е целия сегашен бюджет на Филмовия център. Съзнавайки отговорността пред историята, Стефан Данаил е приел тогава да играе ролята Борис І със ясното съзнание и отговорност пред своя народ, че участва във филм, който пресъздава частица от неговата история.
„Като се запознах предварително с биографиите на Владимир Александров и на кандидатите за общински съветници, първото нещо което ми направи впечатление е, че са млади хора, с амбицията да вложат  всичко от себе си за хората от Община Етрополе. Един град с прекрасна природа, който заслужава по-доброто управление.” Това е част от изказването на Стефан Данаилов, с което той подкрепи кандидатите на БСП в Етрополе за предстоящите избори.  
На госта бяха поднесени прекрасен букет цветя и снимка на Часовниковата кула.