Ботевградчанката Десислава Петрова успя да пребори силната конкуренция в конкурс на списание Cosmopolitan. Участие в него взеха 640 момичета от цял свят, повечето от които модели и популярни лица. Самият конкурс се организира от компания Mоodel Launcher, която се намира в Маями.


„Заявих своето участие в конкурса, за да опитам късмета си в големия свят на модата, но не очаквах, че ще стигна до финал. Надпреварата бе дълга, продължи почти два месеца, а победителят бе излъчен чрез  онлайн гласуване. Целта бе да се съберат колкото се може повече гласове. До финал, освен мен, стигнаха представителките на САЩ, Канада и Франция”, сподели с наш репортер победителката. 


Конкурсът премина в девет кръга. В първите два Десислава Петрова излиза начело. „Това ми вдъхна кураж, надежда и вяра, че имам шанс. Тук е моментът да изразя своята признателност към моите сънародници за подкрепата, която ми оказаха. Те ме накараха да се почувствам горда, вдъхнаха ми самочувствие, сили и увереност. Ще си позволя да посоча поименно някои от хората, които ме подкрепиха с тяхната силна група в социалната мрежа. Това са Вела Панчева и нейната дъщеря Мария Бръгман. Сърдечно им благодаря за това, че дадоха всичко от себе си, за да помогнат за реализираната на една мечта. Победата дължа и на мои приятели, съученици и съседи от село Трудовец. Принос за моя успех имат следните Facebook страници: „Съюз на българите в чужбина“, „БГ мами в Англия“, „Българи в чужбина “, „Гласувам за България“, „ Република България - дела трябват, не думи“ и много др.  Без тях нямаше да успея. Победата е наша, обща, поредно доказателство, че българските жени са най-красиви”, сподели още Десислава Петрова.


Победителката в конкурса ще получи двудневна фотосесия в Маями, осигурена от козметичната компания Model Launcher, и публикация в световно известното списание Cosmopolitan. „Силно се надявам, че първото място в конкурса ще отвори пред мен и други възможности за изява”, каза красивата ботевградчанка.


Десислава Петрова е на 25 години. Родена е в Ботевград, детството й преминава в Трудовец. Завършила е Нов български университет, специалност „Маркетинг”, специализация „Връзки с обществеността. От 2004 година живее и работи в Хюстън.