Гергана Дончева завърши като трета подгласничка в конкурса „Мис Глобъл 2015", който се проведе в град Пасай край филипинската столица Манила.


Короната грабна Джесика Пърт от Австралия. Нейна първа подгласничка стана представителката на Камбоджа Вирджиния Прак, а втора - ирландката Лорна Мърфи.


На трето място застана българката Гергана Дончева, а за четвърта подгласничка на победителката беше обявена представителката на домакините Кандис Рамос.


Преди време Гери Дончева стана популярно лице и от рекламата за сиренето "Булка". Тя се изявява като модел, а отскоро и като писателка на детски книжки.


Първите 11 места се допълват с представителки от - Южна Африка, Тайван, Мианмар, Ел Салвадор и САЩ. По време на конкурса бяха раздадени и други отличия, сред които -  „Мис фотогеничност", „Мис фитнес", „Мис мода", „Мис добра воля" и „Мис приятелство".


Освен приза за четвърта по красота Гери Дончева грабна и лентата за „Мис талант".


Конкурсът „Мис Глобъл" се провежда за трета поредна година и по думи на организаторите си е състезание „отвъд просто естетическата красота на жените". Победителката ще стане „спонсор на добрата воля, човек, който задава тенденциите на лидерството и посланик на красотата и културното разнообразие". Миналогодишната носителка на титлата „Мис Глобъл" е канадката Ела Мино, съобщава БГНЕС.