Строени в три редици „симпатизанти” и съветници от листата на ОББО не позволиха тази сутрин на десетки жители на община Ботевград да зададат въпросите си към дебатиращите кандидат-кметове в студиото на bTV - Иван Гавалюгов и Георги Георгиев. Плътен кордон от „георгиевци” се образува около репортера на „Тази сутрин” Стоян Георгиев още преди първото му включване в ефир. „Силоваците” на Г.Г. с хватки, присъщи на служители на МВР, не позволиха на „другите” хора да си поставят въпросите на кандидатите за кметския пост в Ботевград. До микрофона на bTV се добраха предимно привържениците на досегашния кмет, които атакуваха Гавалюгов с въпроси, и изказаха ласкави слова по адрес на досегашното управление на общината.  


Не липсваха и физически сблъсъци. Доскорошният общински съветник Николай Велков налетя с ритници на Володя Казаков. Не бе подмината и лидерката на ПП "Атака" Цеца Христова, която относе няколко ритника по краката. Адекватната и бързата намеса на служители на РУП – Ботевград успя да охлади страстите на собственика на транспортна фирма.


Интерес буди фактът, че в събралата се тълпа в защита на Георгиев се открояваха служители в общинската администрация, директори на училища, хора с работни облекла с надпис „Лекс груп”, служители на почти всички общински предприятия и фирми. А дали общинарите бяха си взели отпуск, за да подкрепят досегашния си шеф? На този съществен въпрос - отговор няма.


Сред защитниците на кандидата на ГДБОП за кмет на Ботевград - Иван Гавалюгов, бяха представители на различни политически сили.