От 14:00 часа днес Общинският съвет на БСП организира честването на Деня на народните будители. Пред паметника на Христо Ясенов, освен членове и симпатизанти на партия, бяха Корнелия Нинова-народен представител в 43-то народно събрание, избраният за четвърти мандат кмет на с. Челопеч Пенчо Геров и най-новият кмет на Пирдоп Ангел Геров.
В подкрепа на Владимир Александров на втория тур за кмет на Община Етрополе говори Пенчо Геров: „Казват, че съм сполучлив кмет и сигурно е така, след като съм оценен от медиите и най-вече от хората в селото, в което аз живея. Аз съм добър кмет, защото работех дълго време в едно промишлено предприятие. Там се научих да ръководя. Затова днес ви призовавам да гласувате за вашия кмет, защото съм сигурен, че има вече набран опит. Той може и знае как да се ръководи един град.”
Корнелия Нинова също подкрепи кандидатурата на Владимир Александров, като поздрави етрополските граждани с предстоящия празник – Деня на народните будители. Тя изрази дълбокото си уважение към хората, които с почитането на празника имат „ценности много по-дълбоки и по-различни от случващото през последния месец”.
„Владимир Александров е един човек, който има идеи, виждания и възможности да работи за добруването на Община Етрополе. Затова съм тук да подкрепя него, общинската организация и вас, които го следвате.  На първия тур вие постигнахте невероятен успех.”
Владимир Александров, като благодари за подкрепата на гостите и на своите съграждани, каза още: „Измина една тежка кампания, един месец, в който БСП показа характер. Партията извади най-ценното и това е достойнството, което се надявам да продължи в Етрополе.
На първи ноември, в Деня на народните будители се надявам Етрополе да направи по-добрия избор. Ако тази фамилия вземе властта в Етрополе, в скоро време няма да има кой да излезе и да се бори срещу нея.”
След това благодари за присъствието на бащата и сина Герови, на Корнелия Нинова за тяхната подкрепа. Благодарностите му бяха още към партийната организация, към членовете, симпатизантите и към всички хора, които са застанали зад неговата кандидатура.
„Последният месец беше битка за Етрополе, за достойнството ни, за семействата ни. Затова да бъдем свободни да говорим и да бъдем чути. Предизборната ни кампания показа, че Етрополе ще бъде чуто. Дори и да загубим кметските избори, няма да се предадем и ще бъдем тепърва чути. Набрахме голяма инерция и няма кой да ни спре.”
След изказванията беше положен венец пред паметника на Христо Ясенов. Цветя бяха положени и пред паметника на Тодор Пеев – един от големите будители на Етрополе.