Към 17 часа в Община Ботевград правото си на вот са упражнили 16 044 избиратели или 55.70 от имащите право на глас. Само в Ботевград към същия час са гласували 9 650 човека. До припомним, че на първия тур към 17 часа гласуваха 47.54 от имащите право на глас.


Към момента общо шест сигнала са постъпили в Общинската избирателна комисия. Всички са изпратени по компетентност - на ЦИК, Районна прокуратура и РУ – Ботевград, съобщи Мария Колева, председател на Общинската избирателна комисия. Три от жалбите са внесени от секционни избирателни комисии.


Повечето от жалбите за нарушения в избирателните секции в ОУ „Васил Левски”. Граждани сигнализират за организирано извозване на избиратели до избирателните секции, дори има посочени номера на превозни средства. В друга секция в училището застъпник не допуснал гражданин с увреждане да гласува с мотива, че инвалидите трябва да гласуват в читалището.
Членовете на СИК в Радотина са сигнализирали за това, че пред тях лицето Йордан Йорданов е направил изказване, че единият кандидат за кмет на Ботевград в пияно състояние казал, че дал 300 000 лева, за да спечели изборите.