Бъдете единни в отстояване интересите на гражданите. Защото когато те са зад Вашия гръб, то ще има винаги победа. Опитайте се да се обедините, да няма различия, и в спора да се ражда истината., а когато има истина – нещата вървят напред. И гражданите ще бъдат доволни от Вашите действия. Всичко, което правите, го правете отговорно за развитието на общината. Обръщам се и към избрания кмет: Г-н кмете, Вие сте избран с много висок процент от изборните гласове на гражданите на Община Ботевград, което показва, че те имат голямо доверие към Вас. Хората разчитат на Вас, имат вяра и надежда, че ще работите отговорно, че ще отстоявате техните интереси. Знам, че ще има много атаки под една или друга форма, дано да е само предположение, но Вие не се отказвайте от Вашите принципи, бъдете честен, прилагайте закона равно към всички граждани на Община Ботевград! А когато те са зад Вашия гръб, както е към настоящия момент, винаги ще имате успех. Не се поддавайте на манипулации, на се поддавайте на интриги! Важното е всичко, което се прави, да е за просперитета и развитието на Ботевградска община! Това каза адв. Мария Колева при връчване на удостоверенията на новоизбрания кмет на Ботевград Иван Гавалюгов и общинските съветници.


От своя страна новият кмет на Ботевград каза: „Дотук бе времето на говореното и обещанията. От днес започва времето на истинската работа. Надявам се всички ние заедно да направим така, че нашия реден край да стане едно по-приятно място за живеене и за развитие на гражданите. Пожелавам успех на всички!”. 


Днес своите удостоверения за избор трябваше да получат и кметовете на кметства, но нито един от тях не присъства в залата. Адв. Колева обясни, че те са били уведомени чрез ръководствата на местните партийни структури, но е възможно информацията да не е стигнала до тях. На връчването не присъстваха и някои от новоизбраните общински съветници.


Председателят та Общинската избирателна комисия съобщи, че тържествената сесия по полагане на клетва на новата местна власт е насрочена за 12 ноември от 10 часа в малкия салон на читалище „Христо Ботев”.