Днес Софийски районен съд заседава по делото, което бе образувано по тъжба на бившия кмет на Ботевград Георги Георгиев срещу 12 общински съветници от опозицията в предишния Общински съвет, подписали  отвореното писмо срещу аморалния стил и скандално корупционен модел на управление на община Ботевград през последните 12 години. Писмото бе изпратено до всички власти в страната.


Георги Георгиев излезе с опровержение, което бе публикувано на сайта на общината на 16 март 2015 год. В тъжбата до Софийски районен съд той твърди съвсем друго - че разбрал за отвореното писмо, докато бил в кабинета на областния управител. Именно това била причината да поиска  делото да се гледа в Софийски районен съд. Противоречивите му твърдения обаче са повлияли на съдебното решение, с което правораздавателният орган прекратява делото и го изпраща за разглеждане на Районен съд – Ботевград.


Да припомним, че Георгиев моли съда да уважи иска, като осъди всеки един от ответниците да му заплати обезщетение по 20 000 лева. Освен от съветниците, писмото е подписано от няколкостотин граждани.