За поредна година Горското стопанство в Ботевград предлага живи коледни дръвчета. Продажната цена на елха е 25 лева. Дръвчетата се отглеждат  в разсадника на Горското.
Ръководството на Горското стопанство отново има желание да организира засаждане на закупените елхи в естествени условия, което да се организира след коледните и новогодишните празници. Именно това е един от въпросите, който ще бъде обсъден на среща между общинското ръководство и директора на Горското. Иван Степанов ще предложи на кмета Иван Гавалюгов да определи подходящ общински терен, на който да бъдат засадени закупените от гражданите дръвчета. 
Да припомним, че еко инициатива за създаване на Коледна гора бе подета през миналата година от сегашното ръководство на Горско стопанство – Ботевград. Граждани, закупили живи елхи през 2014 година, с готовност се включиха в проявата. Организираното засаждане на дръвчетата се състоя в края на януари 2015 год. на специално отреден терен между Ботевград и Трудовец. За съжаление Коледната гора просъществува само три месеца. Тя бе изцяло унищожена от вандали. 
И тази година Горско стопанство – Ботевград осигурява живи коледни дръвчета  на детски градини, училища, държавни и общински структури на територията на Ботевград и Правец. Това съобщи още шефът на Горското Иван Степанов.